logo

Beelden zijn krachtig, ze zeggen immers meer dan duizend woorden.

Facebook, Twitter, Youtube, Wordfeud, Angry Birds, Draw Something….maar Pin jij er al op los? Ik kom er voor uit; Ik ben verslááfd aan Pinterest!

Pinterest is één van de snelst groeiende sociale platformen van dit moment. De site heeft ruim 11 miljoen gebruikers die hun interesses op een visueel prikbord prikken.

Pin your interests
Hoe vaak gebeurt het wel niet dat je een mooie of interessante afbeelding ziet op het web? Voor je het weet ben je alweer drie uur verder en hop je van de ene website naar de andere website.

Met Pinterest  ‘pin’ je allerlei afbeeldingen die je online tegenkomt. Deze ‘pins’ worden dan gedeeld met de mensen die jou volgen. Zij kunnen jouw pins dan ‘liken’ of ‘repinnen’.
Op Pinterest heb je dus drie belangrijke elementen: pinnen, repinnen en je board.

Je kunt je afbeelding op je board ‘pinnen’ met een link naar de originele URL van de website. Zo weet iedereen die jou volgt altijd waar je het beeld vandaan hebt. En voor je het weet ben je de tijd vergeten en ga je van de ene pin naar de andere pin. Het toevoegen van afbeeldingen en video’s is eenvoudig via de speciale Pin-button en verslavend. Ook kun je op zoek gaan verschillende categorieën, zoals design, my life, travel &places en food. En kan je de afbeeldingen van andere gebruikers ‘repinnen’ , delen en liken.

Ben je al overtuigd hoe verslavend dit werkt? Een account is heel makkelijk aan te maken via Pinterest. Maak hier boards aan voor elk thema dat in interessant vindt, pin al je afbeeldingen en volg me!

Saai? Dan ben je misschien je een man. Het is namelijk vooral heel populair onder de vrouwen (zeggen ze).

Op de website van Frankwatching vond ik een compleet handboek voor de mogelijkheden van Pinterest. Zie onderstaande afbeelding.

Liefs ♥, DaphnaGeef een reactie

Lees ook..

dansschoenen

Sometimes