logo

onhandig

Volgens mijn moeder lijkt het of ik erg onhandig ben, omdat ik vaak meer dan drie dingen tegelijk doe en er altijd wel één van dingen mis gaat. Volgens mijn vriend ben ik gewoon onhandig. Zelf denk ik dat ze allebei gelijk hebben. En volgens mij heeft het niets te maken met mijn grove of fijne motoriek, want die is prima ontwikkeld. Kijk een bal vangen kan ik niet, maar dit komt omdat ik bang ben voor de bal. In puzzelen zie ik de lol niet in dus maak ik er liever een grappig bouwwerk van. Vroeger speelde ik liever met lego dan met barbies. Dus nee, met mijn motoriek heeft het niet te maken. Ik krijg het gewoon vaak voor elkaar om dingen te doen waarvan anderen zo iets hebben ‘hoe krijg je het in vredesnaam weer voor elkaar?’ Vaak loop ik tegen van alles aan, geen wonder dan ook dat mijn benen dan ook vaak onder de blauwe plekken zitten. Kijk op zich kan ik best een kast in elkaar zetten, dit gebeurt alleen niet zonder een gebruiksaanwijzing per ongeluk weg te gooien, met de hamer op mijn duim te slaan, of gewoon een verkeerde plank te gebruiken, maar uiteindelijk kom ik er wel.
Technisch ben ik absoluut niet. De werking van een apparaat hoef je aan mij niet te vragen, daar begrijp ik gewoon niets van. Ik doe er overigens ook geen moeite voor om het te begrijpen. Technische apparaten hebben een aan en uit knop voor mij, en als ze het weigeren te doen raak ik gefrustreerd.
Verder heb ik ook vaak pech, maar ik denk dat dit in het verlengde ligt van mijn onhandigheid. Afkijken bij een tentamen moet ik niet aan beginnen, als ik een straatje inrijd met de auto waar je niet in mag rijden zal er altijd politie staan. Als ik vergeet in te checken met mijn OV-kaart zal ik altijd gecontroleerd worden en zo kan ik nog even doorgaan.

Vandaag had ik natuurlijk ook weer iets.

Ik kwam net thuis van de sportschool, en begon trek te krijgen. Ik loop richting de koelkast, ondertussen ben ik een sms aan het versturen en bedenk ik mij dat ik ook wel trek heb in een boterham met hagelslag. Ik doe de koelkast open, met mijn ene hand pak ik de kaas, met mijn andere hand probeer ik voorzichtig een bord te pakken dat ik een kastje boven mij staat en wil ik ook nog een glas water drinken. Oke, dit ging goed. Omdat ik trek had in een boterham met kaas maar ook één met hagelslag, was ik voor de ene boterham de boter er aan het opsmeren en met de andere hand probeerde de kaas te schaven. Dit ging dus mis. Met de kaasschaaf raakte ik niet de kaas maar mijn duim. Ach, mijn moeder zou zeggen: “Je moet ook geen drie dingen tegelijk doen.” Ik dacht bij mezelf: “Maar mijn boterham met hagelslag kan ik nu wel gelijk opeten.”

En zo heeft iedereen toch verschillende kwaliteiten?

Liefs,
Daphna
AfbeeldingGeef een reactie

Lees ook..

IMG_5047

Let’s …run…?

2247667028888cbd872c5f581e2c8294

After the marathon