logo

I did it, een halve marathon!

I did it! Een halve marathon, 21,0975 K in 2 uur en 9 min. En eigenlijk liep ik nog een paar stappen verder zelfs, 21,2 K.

Het was helemaal niet de bedoeling om deze afstand te lopen maar het gebeurde gewoon. Nou niet gewoon, maar toch ging het redelijk makkelijk. Ja echt!

Ik had gepland om 12 k te rennen, weer hetzelfde rondje over de bruggen te nemen en dan nog een klein stukje Kralingse bos. Het rondje bos wilde ik toch gewoon helemaal rond rennen en al snel zat ik op de 16 k, het ging nog steeds goed en wist ik niet van ophouden. Toen bedacht ik dat ik gewoon die halve marathon wilde lopen vandaag!

Bij 18 k kreeg ik het toch wel moeilijk, maar kwam ik een stoplicht tegen waar ik even een paar seconde “legaal” mocht stilstaan. Heerlijk! Het was balen dat hij al zo snel op groen sprong.

Mijn beide knieën waren het na die 18 km het er niet meer mee eens dat ik verder liep, mijn benen begonnen te verzuren omdat ik helemaal geen water bij me had en toch liep ik verder. Ja, ik ben lekker eigenwijs.

Bij 20 k ging mijn telefoon, vriendlief, hij vroeg zich af waarom die 12 k zolang duurde. Toen ik uitgeput de straat in kwam lopen stond hij buiten mij op te wachten met een glas water. Wat een held.

Dat een hardloper vocht nodig heeft is een feit. Het is dus belangrijk om te zorgen dat je op de dagen dat je hardloopt voldoende vocht binnen krijgt. Ja, dit wist ik wel hoor maar ik heb nooit water bij me. Wist je dat je met een half uur hardlopen ongeveer een halve liter vocht verliest? Voorstaan toen maar eens een keer water meenemen, of gewoon nadenken voordat ik een lange afstand ga lopen. Water: Het ultieme sportdrankje.

 

Het rennen duurde overigens misschien maar een paar uur, de herstelperiode is een stuk langer. Oeiii mijn knieën. Hier heb ik morgen toch een spijt van. Dat wordt de komende dagen herstellen. Maar dat maakt niet uit! Laat mij maar even lekker bijkomen! En die Bruggenloop, ja die moet ik nu toch wel met gemak kunnen lopen…toch?

Liefs,♥ DaphnaGeef een reactie

Lees ook..

Run baby, RUNNN