logo

1000k

251124_506843912669204_586994843_n
Met dit weer is het zeer verleidelijk om met een dekentje op de bank te zitten en je favoriete serie te kijken. Geen zin, geen tijd, het regent, het is koud, ik wacht wel tot de lente begint. Stop met excuses verzinnen!  Om op schema te blijven moest er gisteren gewoon gelopen worden, door de kou en de sneeuw. Even had ik enorme medelijden met mezelf, maar wie een marathon wil lopen moet er ook iets voor doen. Niet aanstellen dus. Na de training mag ik dan trots neerploffen op de bank en heerlijk een kop warme thee of chocomel drinken.
Op zulke moment moet je je gewoon ook niets aantrekken dat het af en toe misschien wel eens glad kan zijn op de straat. Snel je voeten optillen, op verse sneeuw lopen en gewoon gaan, maar je moet er niet vanuit gaan dat je een PR gaat lopen. Oké, ik sport ook liever buiten als het droog is en de zon schijnt. Maar een workout met kou, wind, sneeuw en regen is lekker verfrissend en je voelt je best een beetje stoer als je als half bevroren thuiskomt. Na die stoere workout mag je natuurlijk heerlijk genieten van een warme douche. De loopband in de sportschool vond ik gisteren gewoon geen optie.

IMG_3974
De eerste 5K liep ik gezellig samen met een vriendinnetje. Meestal ren ik alleen, maar ik vind het vaak ontzettend gezellig om met runbuddy te lopen. Opgeven is dan gewoon geen optie, je praat bij en voordat je het weet heb je er 5K opzitten.  Toen we de 5K aantikte kwam ik even thuis om te ontdooien en besloot ik alleen nog 10K er achteraan te plakken. En tot mijn verbazing zag ik op mijn Nike app dat ik in totaal 1000K had gelopen. 1000k! Dat is van hier naar….zo waar kan je allemaal wel niet naar toe lopen. 1000K gelopen in ongeveer een jaar tijd. Ik vind het goed, maar het kan altijd beter. En dat gaat ook gebeuren. Vorig jaar liep ik veel kortere afstanden, had ik een knieblessure in de zomer waardoor ik 8 weken niet kon lopen. Afgelopen september liep ik voor het eerst een halve marathon, deed ik mee aan de Bruggenloop en dit jaar train ik voor de marathon in april en wie weet voor wat nog meer. Ik loop nu langere afstanden dus 1000K daar kunnen we overheen.
Schermafbeelding 2013-02-15 om 10.34.42IMG_3975

Hoeveel kilometer staat er bij jullie op de teller?

Liefs,♥
Daphna3 reacties op “1000k”

  1. Eline zegt:

    Wat goed van je! Ik ben al 3 jaar bezig met het starten van mijn loopcarrière…

Geef een reactie

Lees ook..

Run baby, RUNNN

koekjes

Het leed dat scriptie heet

vlag halfstok

MH17