logo

A piece of heaven

Wafels, taartjes, trendy boutiques, hippe bars en gezelligheid. Antwerpen. Afgelopen vrijdagavond reden vriendlief en ik deze stad in om pas vierentwintig uur later weer te vertrekken. Een zeer korte, koude en geslaagde ‘minibreak’.
Antwerpen 2013-02-23 om 22.47.36
Om echt dat gevoel te krijgen dat we er even tussenuit waren boekten we een overnachting bij het Radisson Blu Hotel dat recht tegenover het centraal station ligt. Het hotel beschikt over een Health & Wellness center met sauna, stoombad en zwembad. Ja lieve mensen, als je een hotel boekt dan moet je het natuurlijk wel meteen goed doen. Even heerlijk ontspannen in de sauna, kopje onder gaan in het zwembad. Van deze faciliteiten hebben we dan ook GEEN gebruik gemaakt. Onze badkleding waren we namelijk vergeten in te pakken. En vreemd genoeg kon je ‘s avonds nergens meer een bikini/zwembroek scoren. De bikinizoekzocht ging over in een zoektocht naar een restaurant waar we een heerlijk hapje konden eten.
radisson_blu_park_lane_hotel_9e837f
De zoektocht duurde niet lang want van studievriendin/Antwerpenlover Aniek kregen we tips waar we onze honger konden stillen. Zo schoven we aan tafel bij restaurant Pasta Hippo Vino midden in de oude binnenstad. De entree via de gezellige wijnbar zorgt dat je heel gemoedelijk terecht komt in dit authentieke Italiaans-Franse restaurant. Waar het Hippo in de naam voor staat, I really don’t know. Wij hebben in ieder geval geen nijlpaard kunnen ontdekken. Wel hebben we er prima gegeten. Na wat brood met olijven van het huis en een korte blik op de kaart bestelden we het volgende.

Voor:

-Geroosterd brood met huisgemaakte tapenades
-Antipasti van de week.

Hoofd:

-Zwarte pasta: Tagliatelle met huisgemaakte pesto, carpaccio van rund en parmesan.
-Pasta met spinazie: Tagliatelle met spinazie, curry, zongedroogde tomaten en room.

pasta mark

hippo vinoMijn pasta was helaas wat aan de ongare kant, de curry ontbrak en de room was vervangen door parmesan, maar de warme ambiance zorgde ervoor dat we ons hier niet aan stoorden. Het is zeker een aanrader om er een keer een hapje te eten en er een wijntje er drinken.

Van Hippo Vino verplaatsten wij ons richting brasserie Appelmans voor een drankje. Aniek de Antwerpenlover was natuurlijk stik jaloers dat wij in Antwerpen zaten en kwam ons hier gezellig opzoeken. Appelmans is een onwijs mooi gestylde zaak, aan het interieur is absoluut aandacht besteed. Aan de mooi gedekte tafels kan je aanschuiven voor diner en aan de andere kant van de zaak kun je terecht voor cocktails. Even voelde ik me Silvia van der Vaart in een hippe bar alleen aan de dresscode voldeed ik dan weer niet. Ik weet zeker dat je als hetroman man hier niet aan een baan zult komen, hoewel als je arrogant genoeg bent pas je er misschien prima tussen. Je drankjes worden in mooie glazen geschonken en de DJ’s achter de draaitafel maken het plaatje compleet. De cocktails zagen er smakelijk uit, maar zijn een aanslag op je portemonnee dus dat lieten we even schieten. Wil je een avondje uit in een hippe en trendy bar dan is Appelmans zeker een aanrader.

481716_452178568176214_999754662_n
IMG_3991

Na een heerlijk ontbijt dat bestond uit chocoladebroodjes, croissants en nog meer heerlijke broodjes gingen vriendlief en ik de stad verkennen. Ik kan zo genieten van de eigentijds en stijlvolle zaken die ze daar heben. Maar vergeet vooral ook niet de wafels te eten daar en van bakdametje Kristel hadden we een tip gekregen om langs Tiramisu in de Schutterhofsstraat te gaan voor een stuk frambozentaart. De etalage daar stond vol met pronkstukken taart en hier at ik echt dé lekkerste frambozentaart ever! Een stukje hemel kwam op aarde. Alles aan dit stukje taart klopte gewoon. De frambozen hadden een heerlijke zoete bite en room was zacht en smaakvol en de bodem van de taart was eens een keer geen hap boter wat je in je mond kreeg. Op internet is er weinig te vinden over deze heerlijke taart, dit zaakje staat meer bekend om zijn redelijke lunch en onvriendelijke bediening. Voor een stukje taart betaal je al wel snel 5 à 6 euro, maar het is het meer dan waard.
IMG_0250IMG_0248

TAART

Als kers op de taart kreeg ik van mijn vriend kreeg nog een lief cadeautje waaronder deze mooie ring. I’m in love! En nee, het was geen aanzoek. Schermafbeelding 2013-02-24 om 15.45.20

Mooie stad Antwerpen, je ziet mij snel weer terug.

Wat zijn jouw favoriete zaakjes in Antwerpen?

Liefs,
Daphna♥

 

 7 reacties op “A piece of heaven”

 1. AniekvanWijk zegt:

  Super leuk Daphiee! Ik heb vandaag ook een stuk over Antwerpen geschreven hihi (A) XXXXXXXX And YESSS I’m a real Antwerploverrrr!

 2. Kristel zegt:

  Ik rijd binnenkort gewoon weer op en neer voor die Taart! Hij is zooo geweldig. Toen ik zag dat je in Antwerpen was dacht ik, DELEN!!! Daph wil like it ;)! X

 3. Eline zegt:

  Ziet er allemaal heerlijk uit! Vooral die pasta met carpaccio! Ik vond Jili en Urban Outfitters heel leuk, vooral omdat we dat hier niet hebben… Het eten ‘s avonds was ook toppie sjiek, maar ik ben de naam van het restaurant vergeten (a)

 4. AreyouShir? zegt:

  Het hotel zag er goed uit zeg! Ik ga normaal gesproken naar het Theater Hotel, maar het lijkt erop dat mijn volgende tripje daar zeker niet naar toe zal zijn :) Brasserie Appelmans ga ik ook eens opzoeken én natuurlijk het stukje frambozentaart… Yummy! Leuke foto’s en een lief kadootje van je vriend – grappig genoeg laat ik binnenkort een tattoeage zetten met hetzelfde als wat er op je ring staat ;)

Geef een reactie

Lees ook..

34365ba95c24a78cadb776ddac4a9dc2

No pain, no gain!

vlag halfstok

MH17

Heerlijk genieten van je croissantje op een zondagmorgen

Sundaymorning