logo

Kusmi Tea

kusmi-tea1
Zo schreef ik zaterdag nog over koffie en yoghurt, maar vergeet niet dat ik ook enorm kan genieten van thee. Ik kan het heel de dag door drinken. Ik houd van thee drinken. Ik drink thee als ik een boek lees, ik drink thee als ik film kijk, ik drink thee als ik dorst of honger heb. Dat is mijn moment van rust, even een momentje voor mijzelf. Ook bij the Village, waar ik eerder over schreef, kom je als theeliefhebber aan je trekken. Ik ben daar verliefd geworden op de vrolijke blikjes thee van Kusmi. Dit theemerk is 1867 gestart door de Rus Pavel Kousmichoff in St. Petersburg en via Londen uiteindelijk in 1917 gevestigd in Parijs.


Stukje geschiedenis:
Kusmi Tea komt oorspronkelijk uit Rusland. Pavel Michailovitch Kousmichoff verliet het ouderlijk huis op veertienjarige leeftijd en belandde bij een theehandelaar. De eigenaar zag enorme potentie in de jongen en leerde hem “Tea Blending”. Pavel bleef voor de thee handelaar werken tot zijn huwelijk met Alexandra, de dochter van een succesvolle papier handelaar. Zijn werkgever was zo blij om hem te zien  trouwen in zo’n goede familie dat hij hem een klein theehuis op Sadovaïa Street gaf. Daar creëerde hij zelfs blends die de “Huis-Blends” van de Tsaar werden. Begin 20ste eeuw stuurde hij één van zijn zoons, Viatcheslav, naar Londen om daar dingen over thee te leren en een zaakje te starten en een paar jaar later opende hij ook één in Parijs. Tussen de twee wereldoorlogen in kwamen er zelfs kantoren in steden als New York, Hamburg en Constantinopel bij. Vlak na het einde van de tweede wereldoorlog toen Viatchesla overleed werd alles weer overgedragen aan zijn zoon, Constantin, die duidelijk niet het zakelijke inzicht had van zijn opa en vader, waardoor de thee die zo groot was geworden op de achtergrond belandde. Op de rand van het faillissement in 1972 verkocht hij het bedrijf voor een schijntje.
Net als Constantin, hadden de mensen liefde voor thee, maar hun managementvaardigheden liet veel te wensen over.
In 2003 werd Kousmichoff gekocht door de Orebi broers. Na het verhandelen van katoen in de 19e eeuw besloot de Orebi familie in 1962 om zich te concentreren op de cacao en koffie, een beweging die hen van nature leidde tot thee.

Kusmi Tea is verpakt in super leuke design blikjes met allemaal verschillende soorten smaken. Ze hebben een breed assortiment. Maar als je écht écht van hoogwaardige thee houdt, is het gewoon leuk om dit blikje bij je verzameling te zetten. Zelf heb ik de Jasmine Green thee. Een groene thee uit China met Jasmijn bloesem. Nu is deze alleen bijna op! Dus het wordt tijd voor een nieuw blikje en voor een nieuwe smaak. Hoewel, waarom niet gewoon dezelfde? DSC_1796

Je kan de theeblikje ook bij de Bijenkorf kopen/bestellen. Een blikje met 125 gram losse thee kost volgens mij 13,95, je hebt alleen maar de keuze uit een aantal soorten. Je kunt de thee ook bestellen op de officiele website van Kusmi Tea

Ben jij ook zo’n theeleut?
Liefs,
Daphna♥6 reacties op “Kusmi Tea”

  1. jesdiny zegt:

    Ik ben ook fan hiervan!!

  2. Eline zegt:

    Ziet er leuk uit! I <3 thee…

  3. Kayleigh zegt:

    Ben ook echt een thee drinkster. Maar deze kende ik nog niet, misschien ook maar eens proberen :)

Geef een reactie

Lees ook..

photo's made by Nike Running Nederland

Girls love 2 run RUN!

Insanity-Logo

Insanity® workout!