logo

Foodie: Delicious macarons

DSC_2101
In Frankrijk is het luxe amandel meringue koekje al helemaal ingeburgerd. In Nederland is de macaron aardig op weg. Ze zijn zacht, delicaat en verfijnd. Je kunt er eindeloos veel creativiteit in kwijt, in zowel smaak als kleur.
Gisteren volgde ik samen met claudia een workshop van patissier, god der zoetheid, Hidde de Brabander. Tijdens de workshop leerden we alle kneepjes van het macaron-maken volgens Frans recept van macaronskoning Pierre Hermé.
Eigenlijk is het een eenvoudig koekje; het bestaat uit eiwit, suiker en amandel. Maar met zo weinig ingrediënten moet je wel heel secuur te werk gaan om het perfecte eindresultaat te behalen. Voor we dus zelf aan de slag mochten, kregen we eerst een theoretische masterclass over broyages en verschillende smaken. Let wel op. Macarons maken is monnikenwerk; je hebt er in totaal een dag voor nodig. Wij hebben ons dus gisteren heerlijk vermaakt.

IMG_4469IMG_4468

Hét basisrecept voor macarons heeft Hidde de Brabander geleerd van Pierre Hermé. Hermé ging op 14-jarige leeftijd in de leer bij Gaston Lenôtre en werd tien jaar later chef pâtissier bij luxe delicatessenwinkel Fauchon. Samen met zijn zakenpartner Charles Znaty begon Pierre Hermé in 1996 voor zichzelf. Inmiddels heeft hij een pâtisserie-imperium opgebouwd met winkels en verkooppunten in Parijs, Nantes, Straatsburg, Londen en Tokyo. Maar dankzij Hidde hoeven we nu niet meer Frankrijk om onze tanden in het goddelijke koekje te zetten en kunnen we thuis zelf aan de slag. En als je in de buurt bent mag je natuurlijk alsnog een bezoekje brengen aan Ladurée of Pierre Hermé alsnog, Paris is always a good idea!

De zelfgemaakte macarons mochten we mee naar huis nemen. Ze zijn bros en taai tegelijk en er zit een heerlijke chocoladevulling tussen.
Ook zo’n liefhebber van macarons? Houd de Facebookpagina van Hidde in de gaten en wie weet leer jij van hem binnenkort ook wel de kneepjes van het vak. Het
is zeker weten aan te raden.
IMG_4464

 
IMG_4466Liefs, ♥
Daphna2 reacties op “Foodie: Delicious macarons”

 1. JAMMIE JAMMIE JAMMIE! Dat ziet er superlekker uit! Nu heb ik de neiging tot late night cravings!

  Love,

  Rowan

  Personal Style Blog http://www.redreidinghood.com
  Hardloop Blog: http://www.chicksrunningonkicks.com
  Ps: ENTER MY GIVEAWAY FOR A CHANCE TO WIN 100 EUROS TO SPEND ON SEXY SHOES AT SARENZA!

Geef een reactie

Lees ook..

mooi foto hoed

dreaming

run

1 km run

foto boeken

“Hallo boekenkast”