logo

Fashion: AFW 2013

Rode lopers, catwalks, een hoop stress bij ontwerpers, modellen, journalisten en fotografen. De negentiende editie van Amsterdam Fashion Week zit er weer op. De ene na de andere creatie passeerde voorbij. Met verbazing zit ik hier vaak naar te kijken, items die leuk zijn voor de catwalk maar waar je in de plaatselijke Appie toch raar aangekeken zal worden. Even een korte verzameling wat er op de catwalk voorbij kwam:

Spijkers en Spijkers
Om te beginnen met de zusjes van Spijkers en Spijkers met hun ready to wear collectie SIS. Franse flair en veel ruit en dit alles geïnspireerd op Franse stoeipoes Brigitte Bardot. Een sexy uitstraling kan ik alleen niet echt terugvinden in deze collectie.

Spijkers en Spijkers Spijkers en Spijkers Spijkers en Spijkers Spijkers en Spijkers

bron foto’s: RvHfoto

MaryMe-JimmyPaul
Klaar voor wat kleur? MaryMe-JimmyPaul neemt je namelijk mee in een bizarre en vooral kleurrijke modefantasiewereld. Het is maar waar je van houdt..Regenbogen, pastel pruiken en knalblauwe lippen.Ik geloof dat toch ik deze creaties even aan mij voorbij laat gaan. Wel moet ik erbij zeggen, de show zag er wel erg gaaf uit, maar voor mij iets te veel fantasie.

MARY MARY MARY MARY

bron foto’s: Teampeterstigter

Tony Cohen
Mijn absolute favoriet! Kim Feenstra opende deze geweldige show. Stoer, stijlvol, draagbaar en enorm vrouwelijk dat liet Tony Cohen op de catwalk zien. Geweldig gewoon!

PHOTO © TEAM PETER STIGTER FILENAME IS DESIGNER NAME SPRING/SUMMER 2013 PHOTO © TEAM PETER STIGTER  FILENAME IS DESIGNER NAME SPRING/SUMMER 2013 PHOTO © TEAM PETER STIGTER  FILENAME IS DESIGNER NAME SPRING/SUMMER 2013 PHOTO © TEAM PETER STIGTER  FILENAME IS DESIGNER NAME SPRING/SUMMER 2013 PHOTO © TEAM PETER STIGTER  FILENAME IS DESIGNER NAME SPRING/SUMMER 2013 PHOTO © TEAM PETER STIGTER  FILENAME IS DESIGNER NAME SPRING/SUMMER 2013
bron foto’s: Teampeterstigter

Danie Bles
Danie Bles lanceerde tijdens de Amsterdam Fashion Week haar eigen kledinglijn. En ik vind het echt een typische Danie Bles collectie. Draagbaar, veel, rock and roll, glamour en niet extreem uitgesproken, maar wel erg nice!

AMSTERDAM FASHION WEEK SS14 AMSTERDAM FASHION WEEK SS14 AMSTERDAM FASHION WEEK SS14 AMSTERDAM FASHION WEEK SS14 AMSTERDAM FASHION WEEK SS14 AMSTERDAM FASHION WEEK SS14 AMSTERDAM FASHION WEEK SS14

Anne de Grijff toont tijdens AFW lange rokken met vouwen in tinten als beige en gebroken wit. Iets wat opviel was dat er op de catwalk twee mannen meeliepen in de damesmodecollectie. Eén van hen loopt in een rok van zwart leer.

PHOTO © TEAM PETER STIGTER FILENAME IS DESIGNER NAME SPRING/SUMMER 2013 PHOTO © TEAM PETER STIGTER  FILENAME IS DESIGNER NAME SPRING/SUMMER 2013 PHOTO © TEAM PETER STIGTER  FILENAME IS DESIGNER NAME SPRING/SUMMER 2013 PHOTO © TEAM PETER STIGTER  FILENAME IS DESIGNER NAME SPRING/SUMMER 2013 PHOTO © TEAM PETER STIGTER  FILENAME IS DESIGNER NAME SPRING/SUMMER 2013 PHOTO © TEAM PETER STIGTER  FILENAME IS DESIGNER NAME SPRING/SUMMER 2013

Bron foto’s: Teampeterstigter

Winde Rienstra
Winde Rienstra
liet haar modellen op torenhoge hakken lopen. Deze waren zo hoog dat zelfs enkele dames begeleid werden door mannen in pak (dat dan weer wel). Hoef je in ieder geval niet bang te zijn om een gênante val te maken! De jurken die de modellen droegen zagen eruit als een soort harnas, ik vraag me af of dit nu echt ook lekker zit en hoe je er makkelijk mee kan fietsen.

AMSTERDAM FASHION WEEK SS14 AMSTERDAM FASHION WEEK SS14 AMSTERDAM FASHION WEEK SS14 AMSTERDAM FASHION WEEK SS14 AMSTERDAM FASHION WEEK SS14 AMSTERDAM FASHION WEEK SS14

bron foto’s: Teampeterstigter

Zeg nu zelf, zie jij jezelf hier al boodschappen in doen?

Liefs,♥
DaphnaGeef een reactie

Lees ook..

bruggenloop

Bruggenloop 2014

croissant

Sundaymorning