logo

Food: Pasta pesto

Niet alleen de dagen voor een marathon eet ik pasta, maar het hele jaar door. Mijn liefde voor pasta uit ik het liefst toch wel een keer in de week. Alleen van tomatensaus in combinatie met pasta daar ben ik niet zo fan van, maar voor de rest ben ik niet zo moeilijk!

Afgelopen week moest ik er niet aan denken om te koken, de dagen bracht ik in bed door en bijna elke beweging die ik maakte deed pijn. De operatie aan mijn onderbuik zorgde ervoor dat ik alleen mijn bed uitkwam als er voor mij was gekookt. Gelukkig wist mijn lief goed raad met mijn pastaliefde.

Tijd om zijn super lekkere pasta-pesto recept te delen.
Wat heb je nodig voor twee personen?

° Verse pasta (400 gram)
° Zee zout & peper
° Handje bladpeterselie
° Handje basilicum
° Citroen (voor de sap en rasp)
° 2 teentjes knoflook
° Ansjovisjes (5 stuks)
° Buffelmozzarella
° Parmezaanse/ Pecorino kaas
° Olijfolie (60 ml)

° Pan voor pasta
° Food processor/keukenmachine voor de pesto
° Rasp voor het raspen van de citroen en de kaas

1. Vul je keukenmachine met de bladpeterselie, olijfolie, knoflook, ansjovis, Parmezaanse kaas, twee eetlepels citroensap, een theelepel citroenrasp en zout & peper. Laat de machine zijn werk doen tot het gemalen is, maak het niet te fijn!
pesto
2. Kook de pasta in een grote pan gezouten kokend water gedurende 10-12 minuten of tot al dente. Haal de pan van het vuur en laat de pasta goed uitlekken. Doe de pasta weer terug in de pan, voeg de pesto toe en meng dit goed.

3. Verdeel de heerlijke pasta over de borden, leg de mozzarella er boven op en strooi wat bladpeterselie en Parmezaanse kaas overheen. Probeer deze pasta maar eens elegant naar binnen te slurpen. Geniet.

pasta pesto

Liefs,♥
DaphnaGeef een reactie

Lees ook..

chinese-muur1-1024x682

Een retourtje China

dexter

Dexter, mijn verslaving.