logo

WE OWNED THE NIGHT: Amsterdam

we own the night
Na mijn Milaan avontuur, had ik alleen maar meer zin gekregen in We Own The Night in Amsterdam. Ik had er een goed gevoel over, dit moest mijn race weer worden. Vorig jaar liep ik een dik PR (47.20) en ook dit jaar wilde ik onder de 50 minuten blijven. Helaas liep het anders, maar wat was het gaaf gisteren!

Stay hydrated
Het belooft een warme dag en avond te worden, dus de hele dag door drinken is echt zeer noodzakelijk. Ik maak ijsthee en vul flessen water met munt en citroen, lekker fris en verkoelend! Toiletbezoeken worden op zo’n dag wel verdubbeld, maar de wedstrijd start pas om 22.30 uur dus genoeg tijd om te plassen. Ook tijd genoeg om verspreid over de dag voldoende te eten. In de middag lunch ik uitgebreid met een vriendinnetje en ’s avond dineer ik gezellig met de Rotterdamse crewbuddies, Lindsey, Marieke en Madelon bij Vapiano en vertrekken we daarna richten het Olympisch Stadion. We hebben er echt zin in!
lunch
VIP
Ruim op tijd komen we in Amsterdam aan en krijgen we als members van de GL2R Crew een VIP-bandje bij binnenkomst. Hoe gaaf! Hiermee hebben we toegang tot de grote witte VIP tent en kunnen we ons ontspannen voorbereiden op de race. Mijn telefoon is inmiddels uitgevallen (na 30% houdt hij er gewoon mee op) en ik baal enorm dat ik geen foto’s kan maken. Gelukkig kom ik mijn vriendinnetje Stephanie tegen, ik was helemaal vergeten dat zij ook mee zou lopen! Snel schiett ze nog wat foto’s en vertrekken we met de crew naar het eerste startvak. We staan gewoon vooraan! Ik moet enorm nodig plassen maar durf geen dixie op te zoeken, bang om de start te missen. Na een warming up van het fanatieke Nike team en Eva Simons en veel vertraging klinkt het startschot van Arie Boomsma en rennen we weg!
VIP

Water!
De eerste drie kilometer heb ik het idee dat ik vlieg. Het tempo zit er lekker in, ik loop ruim onder de 5 minuten per kilometer en langs de kant is het gezellig druk. Toch moet ik nog steeds plassen, voel ik me niet helemaal lekker worden en verlang ik naar water. Dan voel ik mijn pasta omhoog komen en duik achter een dixie. Het lucht op. Na de 4 kilometer word ik ingehaald door een pacer groep. Als ik mijn PR wil verbreken en rond de 45 minuten wil eindigen moet ik nu gas geven en erachter aan gaan. Ik houd dit 10 seconden vol en verlies hen daarna uit het oog. Jammer! Leuk geprobeerd.

De eeuwige 7 km
Het is tijd om te gaan genieten van de omgeving, op zoek te gaan naar een toilet en elk bekertje water wat ik tegen kom aan te nemen. Ik baal dat mijn telefoon leeg is als we onder het verlichte Rijksmuseum lopen en half naakte mannen in Vondelpark tegen komen. Was toch een mooi fotomoment geweest. Ik probeer het tempo bij de 7 kilometer weer wat omhoog te gooien, maar mijn lichaam sputtert tegen. Ik kan gewoon niet meer en het lijkt eeuwig te duren voordat ik de vlag van kilometer 8 zie. Nog 2 kilometer en de finish lijkt nog zo ver weg. Deze run voelt gewoon zwaarder dan de vorige marathons. Ben ik dan toch meer van de langere afstanden?

Urban

Finish
Ik werp een blik op mijn horloge en ik zie dat ik er bijna ben. Ik probeer sneller te gaan lopen, maar een sprint zit er niet in. Ik spot het bordje 500 meter. Dat is van mijn voordeur tot aan de supermarkt. Ik kan dit, ik kan versnellen. Ik zet hem aan, maar dit is meer een gevoel dan dat er daadwerkelijk iets met mijn snelheid gebeurt. Met een diepe zucht van opluchting kom ik over de finishlijn. Ik baal. Van mijn tijd, mijn lege telefoon en mijn lichaam dat gewoon nog niet hersteld is. Maar ohhhh wat een gaaf parcours was dit! Tijd? 55.53

Met toch een beetje trots neem ik mijn kettinkje in ontvangst. Dit keer geen medaille, maar iets veel mooiers. Ondanks dat ik geen PR heb gelopen, heb ik enorm genoten! Nadat alle meiden zijn gefinisht kletsen we nog even bij, drinken we iets in de lounge en is het tijd om weer richting Rotterdam te vertrekken. Dit was een mooie avond.
ketting

Hoe ging jouw race?

Liefs, ♥
Daphna
picture credits header: Urban Runners
picture credits VIP: Lindsey6 reacties op “WE OWNED THE NIGHT: Amsterdam”

  1. Madelon zegt:

    Wat een leuke avond was he?! Je kunt trots terug kijken, goed gedaan!

  2. Raounak zegt:

    Dit is al het vierde We owned the night verslag over Amsterdam dat ik lees, maar ik blijf t zo leuk vinden! Volgend jaar doe ik mee!

  3. Sandra zegt:

    Fijn dat je er zo van hebt genoten. En wat sta je leuk op de 4e foto!

Geef een reactie

Lees ook..

DSC_1832

Foodie: spinaziesoep

Oreo koekjes, mmmmmm

Oreo koekjes!

amarone

Rauwkost dag 2