logo

Handige runningapps

Tijdens het hardlopen is het soms fijn als je even wordt aangemoedigd op de momenten dat je het zwaar hebt. Tijdens een wedstrijd staan er vaak onwijs veel mensen klappend en schreeuwend langs de kant en wordt er ook vaak aangegeven op hoeveel kilometer je zit. Gelukkig zijn er diverse runningapps  in de App Store te vinden die je op de hoogte houden van je snelheid, kilometerstand en aanmoedigen!

Een aantal favorieten op een rij

Handige apps om te beginnen met hardlopen

Evy
Ze vertelt je precies wat je moet doen; 1 minuut wandelen, 1 minuut rennen, 1 minuut wandelen ect. Erg handig als je net begint met hardlopen. Ook als je al verder bent met je trainingen is deze app handig, zo begeleidt ze je ook voor een halve marathontraining of zelfs een hele!
Schermafbeelding 2014-07-07 om 13.06.49

Nike+ running
Mijn favoriete app! Bij deze kun je gemakkelijk je gemiddelde snelheid, afstand en route bijhouden via GPS. Ook kun je je resultaten+ foto’s van je run met vrienden delen of een competitie met hen aangaan!
foto

Runkeeper
Een app die alles bijhoudt wat je nodig heb. Net als bij de Nike-app kun je je resultaten met die van anderen vergelijken, waardoor het wedstrijdelement om de hoek komt kijken. De app meet ook je afstand, je gemiddelde snelheid en duur van de loop. Ook kun je in de app persoonlijke doelen stellen, trainingsschema’s volgen en een persoonlijk plan opstellen. Erg handig!
Schermafbeelding 2014-07-07 om 13.43.04

Runtastic
Voor als je van statistieken houdt! Deze app houdt alles bij en je kan al je statistieken van je activiteiten zien.
Schermafbeelding 2014-07-07 om 14.17.35

Af en toe vind ik het ook heerlijk om lekker met helemaal niets te lopen. Geen telefoon, horloge, muziek. Gewoon lekker helemaal alleen op pad.
Ik let dan vaak net wat beter op mijn houding, snelheid en ook de omgeving. Zo kan ik mijn hoofd echt lekker leegmaken. Toch is een leuke app altijd handig en ben ik af en toe ook gewoon trots op de afstand of snelheid die ik heb gelopen

Wat is jullie favoriete app?♥

Liefs,♥
Daphna2 reacties op “Handige runningapps”

  1. Manon zegt:

    Ik heb zelf een Garmin horloge waarmee ik loop, en gebruik dus de Garmin app. Maar importeer m’n runs ook in de Nike app, gewoon omdat ik die leuker vind haha :)

Geef een reactie

Lees ook..

werkplek-01

Werken in stijl

wake up

You can do it!