logo

Crew date: Girls Love 2 Surf

GirlsLove2surf
Toen ik las dat we met de Gl2R crew zouden gaan surfen kreeg ik acuut een paniekaanval. De laatste keer dat mij namelijk in het water bevond was vijf jaar geleden in Sydney en moest ik na vijf minuten gered worden door een life guard omdat ik bijna verdronk! Sinds dat avontuur ben ik bang voor water, hartstikke bang. Natuurlijk wilde ik mezelf niet laten kennen en zag ik dit eigenlijk als een goede kans om van mijn angst af te komen. Ik moest gewoon weer een keer het water in.

20140825 GirlsLove2Run Surfen- 2601
Dit keer geen oceaan of golven zoals bij Bondi en Tamarama Beach, maar gewoon in de zee bij Scheveningen. Let’s do this!

girls love 2 surf
Onderweg naar Scheveningen begint het keihard te regen, gelukkig zitten we (MariekeLindsey en ik) droog in de auto. Dit kan geen ideaal surf weer zijn, dit is niet goed, dit wordt alsnog een verdrinkingsdood, denk ik. Eenmaal in Scheveningen wordt als snel duidelijk dat het wél ideaal surfweer is. Het water is namelijk clean. Goede golven en een wind die in de richting van het strand blaast. Perfecte omstandigheden om het te leren.

 GirlsLove2surf

De wetsuits komen tevoorschijn, de nodige instructies worden gegeven. Voor mij is alles nieuw en in het zand ziet het ‘droog’ peddelen en liggen op een plank er nog simpel uit, maar ik vrees voor het water. Toch is het tijd om met een surfplank onder je armen richting de zee te lopen. Op de foto’s ziet het er misschien heel natuurlijk uit, maar met mijn 1,63 meter is het nog een ware kunst om charmant met zo’n grote plank over het strand te paraderen.

Girls love 2 surf

Heel voorzichtig loop ik het water in, ik word gepakt door de eerste beste golf, lig onder mijn plank, spartel om mij heen en raak lichtelijk in paniek. Ik moet hier doorheen. En vanaf dat moment glijdt alle stress van de afgelopen uren, dagen en weken van mij af. Dit is gaaf, dit is zo fijn. Negen van de tien pogingen lig ik onder mijn plank, word ik door een golf meegenomen richting het strand en proef ik het zoute water in mijn mond maar het geeft niets! Dit voelt zo goed en zo vrij in het water. En met drie instructeurs genoeg gillende en lachende meiden om mij heen voel ik mij veilig.

GirlsLove2surf

De Front- en Backside tricks bleven nog achterwegen, maar ik heb wel op mijn plank gestaan!
Dit is absoluut voor herhaling vatbaar, ik heb mijn nieuwe sport gevonden! Dit was echt heel cool!

Girls love 2 surf

Wil je zelf nu ook een keer op een surfplank door het water glijden probeer dan een les bij van Hartbeach surfschool in Scheveningen. Ik had nooit gedacht dat ik ooit weer het water in zou gaan, maar dit was zo gaaf en ik heb er geen seconde spijt van gehad.

Hartbeach
bedankt voor deze geweldige ervaring. Daarnaast ook dankjewel Tony’s voor de heerlijke chocolade, Hills & Mills voor de gezonde quinosalade, Vita Coco voor het lekkere kokoswater, Aveda voor fijne producten, Starbucks voor de voucher voor een gratis drankje en Women’s Health voor nieuw leesvoer en natuurlijk David voor de het vastleggen van bewijs dat ik op een surfplank kan staan!
girls love 2 surf

En heb je vanavond niets te doen en zin in een leuke avond, ga dan naar het Woodstock Surf Festival: Voel je vrij en ervaar ‘peace & happiness’! Met je voeten in het zand genieten van surf- gerelateerde sports en clinics, muziek, goed gezelschap, strand én als het meezit zon. 
Dresscode: Hippie stijl

Liefs, ♥
Daphna

 

 

 

 Geef een reactie

Lees ook..

IMG_3197

Wednesday Night Skate

Brinta ontbijt

Brinta it is!