logo

Markthal Rotterdam

Volgens CNN ‘Een van de tien gebouwen die je moet zien in 2014’ en ik sluit mij daar volledig bij aan! Deze markthal is namelijk waanzinnig!
markthal Daphna
Na jaren van bouwen wordt vandaag de Markthal officieel geopend door Hare Majesteit koningin Maxima, maar ik mocht gisteren alvast een kijkje nemen. Samen met Claudia hebben we onze ogen uitgekeken. De opmerkelijke architectuur, een foodwalhalla waar je u tegen zegt en een overvloed aan heerlijke geuren komt je tegemoet. Verse vis, kazen, groeten en fruit, vlees, wijnen, koffie, ijsjes en sapjes. Noem het maar op en je kan het hier krijgen. Het aanbod is zéér aantrekkelijk en gevarieerd. Hier krijg je zo onwijze trek van!

markthal notenmarkthal worst
Markthal ontbijt
DSC07728

markthal
Unieke architectuur
Geïnspireerd op de versmarkten in onder andere Barcelona, Stockholm en Valencia. En nu heeft Rotterdam er ook een! Je wordt er bijna duizelig van, zo mooi is het. Wie naar het kleurrijke plafond kijkt ziet levensgrote afbeeldingen van producten die in de Markthal te koop zijn. Een kunstwerk van bloemen, vissen, broden en nog zoveel andere dingen. Nu begrijp ik waarom deze bouw wel vijf jaar moest duren. Het dak van de Markthal wordt gevormd door een boog waarin zich 228 appartementen bevinden, hoe gaaf zou het zijn om daar te wonen! Uitzicht op de Maas en nooit meer door de regen je boodschappen doen, ideaal zeg ik.


markthal buiten
markhal s avonds
markhal foto

Foodwalhalla
Bij sommige foodstands worden nog snel de laatste planken opgehangen en spijkers in de muur geslagen, maar ooh ooh wat ziet het er gaaf en indrukwekkend uit. De frozen yoghurt bij Amy’s, lekker verse worst van de markjongens, chocola bij Leonidas, vis bij Smidt zeevis, crêpes, wafel en aardbeiden met chocola bij Veldmeijers Lekkernij en natuurlijk ijs van mijn favoriete ijszaak de IJssalon! Hoera! En naast ijs gaan zo ook nog van die overheerlijke kokosmakronen verkopen, hoe fijn is dat. Ik pas dan misschien aan het einde van het jaar niet meer in mijn broeken, maar kan zo wel vredig sterven.

markhal vlees snijden
Markhal Ijssalon
markthal aardbei

 

Deze Markthal is écht van alle markten thuis!

Liefs, ♥
Daphna3 reacties op “Markthal Rotterdam”

  1. Marieke zegt:

    Waaaauuuw, het ziet er echt zo gaaf uit. Kan niet wachten om even een kijkje te gaan nemen! Met een lege maag dus, overduidelijk. :D

  2. Danielle zegt:

    Wow ziet er gaaf uit! Moet ik snel maar een keer heen gaan :D

Geef een reactie

Lees ook..

armbanden

summer

DSC_1832

Foodie: spinaziesoep

I did it!